Matcha (Ceremoniële Kwaliteit)
16,35232,17 incl. BTW Select options

Matcha (Ceremoniële Kwaliteit)

16,35232,17 incl. BTW

Japanse Groene Thee Poeder
Ceremoniële Kwaliteit
Oorsprong: Yame

De Matcha is Japanse groene thee poeder van ceremoniële kwaliteit uit de Yame regio op het eiland Kyushu in Japan.

Guaranteed Safe Checkout

Beschrijving

Japanse Groene Thee Poeder

De groene theebladeren worden op een heel bijzondere manier gekweekt 20 dagen of meer voordat de theebladeren worden geplukt, bedekken de theeboeren alle theestruiken in de plantage met traditionele bamboe- en stroschermen. Deze bedekte groene theebladeren worden Tencha genoemd. De bekleding voorkomt dat de theebladeren worden blootgesteld aan ± 97% van het zonlicht. Dit verhoogt hun chlorofylgehalte, wat resulteert in donkergroene theebladeren.

Terwijl ze bedekt zijn, worden de bladeren groter, dunner en zachter. Na het plukken kunnen de dunne, zachte bladeren gemakkelijk worden vermalen met een steenmolen. Dit resulteert in een poedervormige Matcha met een fijne textuur.

Verfrissende aroma en
zoete en umami-rijke smaak.

De Matcha wordt gekenmerkt door het verfrissende aroma van frisgroene bladeren en de zoete en umami-rijke smaak. Door de theebladeren te bedekken wordt de geur van de traditionele afdekmaterialen aan de theebladeren toegevoegd. Het bedekken van de bladeren zorgt voor een toename van theanine in de thee, wat een vleugje umami toevoegt. Vervolgens wordt tijdens het drogen van de bladeren ook de geur van de oven aan de theebladeren toegevoegd. Als laatste voegt de warmte van ± 20 seconden, die wordt toegepast door het malen van de Tencha theebladeren met een steenmolen, een vleugje van het aroma van de steenmolen toe aan onze Matcha in poedervorm.

Oorsprong Yame (八女)

Yame ligt diep in de bergen in het noordelijke deel van het eiland Kyushu. Dit bergachtige land samen met het unieke binnenklimaat van Yame, heet overdag en koud ’s nachts, versterkt de smaak van de thee.

Matcha magie
in al uw gerechten!

Matcha heeft een mooie groene kleur, die heel goed samengaat met veel soorten eten en drinken. Door Matcha aan je eten of drinken toe te voegen, krijg je een prachtige groene kleur en een unieke smaak op je bord of in je kopje. Bijvoorbeeld Matcha ijs, pannenkoeken, latte, etc. De variaties zijn eindeloos en het is geheel naar eigen creativiteit.

Extra informatie

Gewicht30 g
Afmetingen190 × 130 × 55 cm
Size

30 g, 50 g, 100 g, 200 g, 500 g, 1000 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Matcha (Ceremoniële Kwaliteit)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *